woning VL-L

Ligging

Linden

Energie

E-peil: 2

S-peil: 26

k-peil: 32

Luchtdicht: 1,1

Interieur

www.kevindesmet.be

Tuin

www.filipvandamme.be

Foto's

www.annickvernimmen.com

Nick Cannaerts

Een bebost perceel op een heuvel in Midden-Hageland vormt het decor voor deze villa. De meest waardevolle bomen blijven behouden. De functionele looplijn doorheen de woning volgt de lengte van het perceel.

De zuidwestelijk gelegen tuin vormde het uitgangspunt voor het ontwerp van het open grondplan. De strakke lijnen van de tuinmuren verbergen een buitenpatio en een dubbele carport.

In het interieur krijgt een donkerbruin houten volume een centrale plaats, waarrond alle open leefruimten geschikt zijn. In de keuken treffen we een geaderd natuurstenen eiland, waarbij met een subtiel accent verwezen wordt naar de verticale gevelbekleding. Een lichtkleurig parket in visgraatmotief sluit op een natuurlijke wijze aan bij de beboste tuin.

In het nachtgedeelte worden master bedroom en badkamer van overvloedig daglicht voorzien via een interne patio.