Voorstelling

Niko Wauters architecten is gespecialiseerd in energiezuinige en hedendaagse architectuur voor hoogwaardig afgewerkte residentiële projecten. Kenmerkend zijn de strakke lijnen, natuurlijke afwerkingsmaterialen en doorgedreven vakmanschap.

De werkwijze kan als volgt samengevat worden:

- een aandachtig ontwerpproces volgens het programma, de aard van bouwplaats en omgeving;

- in een open dialoog met de opdrachtgever;

- het opmaken van actuele kostenramingen;

- een gedetailleerde bouwtechnische uitwerking;

- een efficiënte werkwijze;

- het samenbrengen van een vakkundig team uitvoerders;

- een doorgedreven coördinatie van de uitvoering met bijhorende controle.

Energiezuinigheid krijgt grote aandacht omwille van het hoge comfort, de lage energiekosten, milieu- & klimaatimpact, ... Ieder project geniet ten volle van natuurlijk licht, waarbij het binnenklimaat in zowel winter als zomer erg aangenaam blijft.

Visualisaties in 3D verduidelijken de gewenste vormgeving en materialisatie, en geven een inzicht in de ruimtelijkheid en beleving van ieder project.

Nog voor de start der werken, wordt een erg gedetailleerd uitvoeringsdossier op punt gesteld en worden offertes van professionele uitvoerders vergeleken. De totale kostprijs van het project wordt hierbij steeds onder controle gehouden aan de hand van een gedetailleerde kostenraming. Zo hebt u een houvast gedurende het ganse project, en worden financiële verrassingen uitgesloten.

Een zorgvuldige coördinatie der werken en controle van de uitgevoerde werken zorgen ervoor dat de uitvoeringsfase vlot verloopt. Voor een particuliere woning zijn er al snel een 25-tal verschillende uitvoerders actief. De afzonderlijke aannemers leveren stuk voor stuk kwaliteit, en hebben respect voor elkaars werk, daar wordt streng op toegekeken.

In dit complexe avontuur vormt Niko Uw persoonlijke aanspreekpunt en coördineert hij voor U het hele traject. Door deze aanpak en een jarenlange ervaring kan U als opdrachtgever zorgeloos bouwen.

Voorheen werkte hij 10 jaar als senieur-projectarchitect bij Schellen Architecten aan diverse energiezuinige projecten en luxe-residenties (zowel particuliere residenties als grootschalige woonprojecten).

Niko Wauters

architect, zaakvoerder

info@nikowauters.be

T 0495 / 499 638

Korte Welvaart 1, 3140 Keerbergen

T 0495 / 499 638

info @ nikowauters . be

RPR Leuven     BTW BE 0665.965.178

Orde van Architecten: www.architect.be

Provincie Vlaams-Brabant: B400357

  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2020 by Niko Wauters architecten bv

NIKO WAUTERS

architecten