Voorstelling

Niko Wauters architecten is gespecialiseerd in high-end residentiële projecten. Hierbij wordt een energiezuinige en hedendaagse architectuur gehanteerd.

Kenmerkend zijn de combinatie van uitgepuurde lijnen, natuurlijke afwerkingsmaterialen en doorgedreven vakmanschap. Exterieur en interieur vormen een harmonieus geheel.

De werkwijze kan als volgt samengevat worden:

- een aandachtig ontwerpproces volgens het programma, de aard van bouwplaats     en omgeving;

- een open dialoog met iedere opdrachtgever;

- zoeken naar optimale woonkwaliteit met een maximaal contact tussen binnen en       buiten;

- actuele en realistische kostenramingen;

- een gedetailleerde bouwtechnische uitwerking;

- het samenbrengen van een vakkundig team uitvoerders;

- een doorgedreven coördinatie van de uitvoering met bijhorende controle;

- een efficiënte werkwijze.

Energiezuinigheid krijgt grote aandacht omwille van het hoge comfort, de lage energiekosten, milieu- & klimaatimpact, ... Ieder project geniet ten volle van natuurlijk licht, waarbij het binnenklimaat in zowel winter als zomer erg aangenaam blijft.

In zijn realisaties krijgt alles een juiste plaats, er wordt niets aan het toeval overgelaten. Nauwkeurig worden alle details bestudeerd, die allen samen bijdragen tot een architecturaal mooier geheel. Visualisaties verduidelijken de gewenste vormgeving en materialisatie, ze geven een inzicht in de ruimtelijkheid en beleving van ieder project.

Een zorgvuldige coördinatie van alle uitvoerders en controle van de uitgevoerde werken zorgen ervoor dat de uitvoeringsfase vlot verloopt. Voor een particuliere woning zijn er al snel een 20-tal verschillende uitvoerders actief. De afzonderlijke aannemers leveren stuk voor stuk kwaliteit, en hebben respect voor elkaars werk, daar wordt streng op toegekeken.

In dit complexe avontuur vormt Niko Wauters Uw persoonlijke aanspreekpunt en coördineert hij voor U het hele traject. Door deze aanpak en een jarenlange ervaring kan U als opdrachtgever zorgeloos bouwen.

Voorheen werkte Niko Wauters 10 jaar als senior-projectarchitect bij Schellen Architecten aan diverse energiezuinige luxeprojecten (zowel particuliere residenties als grootschalige woonprojecten).

Niko Wauters

architect, zaakvoerder

info@nikowauters.be

T 0495 / 499 638

Korte Welvaart 1, 3140 Keerbergen

T 0495 / 499 638

info @ nikowauters . be

RPR Leuven     BTW BE 0665.965.178

Orde van Architecten: www.architect.be

Provincie Vlaams-Brabant: B400357

  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2020 by Niko Wauters architecten bv

NIKO WAUTERS

architecten